Twitter vahvistaa Bitcoinia edistävässä hyökkäyksessä käytettävät sisäiset työkalut

Twitter kertoi havainneensa, mikä sen mielestä on koordinoitua sosiaalitekniikan hyökkäystä, jonka ihmiset ovat onnistuneesti kohdistaneet joihinkin yrityksen työntekijöihin, joilla on pääsy sisäisiin järjestelmiin ja työkaluihin.

Sen jälkeen kun keskiviikkona rikottiin useita korkean profiilin Twitter-tilejä, mukaan lukien Bill Gatesille, Elon Muskille ja Applelle kuuluvat tilit, joiden seurauksena kukaan, jolla on vahvistettu tili, ei voi twiittiä tuntikausia, sosiaalisen median jättiläinen on sanonut uskovansa ” koordinoitu yhteiskunnallinen hyökkäys “oli pelaamassa.

“Havaitsimme mielestämme koordinoidun sosiaalisen insinöörin hyökkäyksen ihmisiltä, ​​jotka ovat onnistuneesti kohdistaneet joihinkin työntekijöihimme pääsyyn sisäisiin järjestelmiin ja työkaluihin”, yritys tweetti

“Tiedämme, että he käyttivät tätä pääsyä hallitakseen monia näkyvästi näkyviä (myös varmennettuja) tilejä ja twiittiä heidän puolestaan. Tutkimme mitä muuta haitallista toimintaa he ovat mahdollisesti suorittaneet tai mitä tietoja he ovat saaneet käyttää, ja jaamme lisää täällä kuten meillä on. ”

Twitter kertoi saatuaan tietoon tapauksesta välittömästi lukituksen asiaankuuluvat tilit ja poistanut hyökkääjien lähettämät tweetit.

Yhtiö jatkoi vahvistamalla, että se rajoitti “paljon suuremman ryhmän” tilien toimivuutta, jopa sellaisten tilien osalta, joilla ei ole todisteita vaarantumisesta, kun se jatkoi tutkimuksiaan

“Tämä oli häiritsevää, mutta se oli tärkeä askel riskin vähentämiseksi. Suurin osa toiminnoista on palautettu, mutta voimme ryhtyä lisätoimiin ja päivittää sinut, jos teemme”, Twitter kirjoitti .

Tilit, jotka olivat vaarantuneet, pysyivät lukittuina klo 19.38 PT. Yrityksen mukaan käyttöoikeus palautetaan alkuperäiselle omistajalle vain, jos on varmaa, että tämä voidaan tehdä turvallisesti.

Sisäisesti Twitter sanoi, että se on myös ryhtynyt toimiin rajoittaakseen pääsyä sisäisiin järjestelmiin ja työkaluihin tutkinnan ollessa käynnissä.

Samanlainen salaustekniikka oli perusta kohdennetulle hyökkäykselle YouTube-tileille aiemmin tänä vuonna . Hakkeri kaapasi YouTube-tilit, nimitti ne erilaisiksi Microsoftin tuotemerkeiksi ja käytti heitä lähettämään kryptovaluutta-Ponzi-huijauksen tuhansille käyttäjille lähettäen viestin Bill Gatesille.

Elon Musk on myös usein kohdennettu tiliotteisiin ja hakkereihin, jotka ajavat bitcoin-lahkojen huijauksia .