Jack Dorsey schetst de prioriteiten van Bitcoin om een belangrijke valuta te worden.

Jack Dorsey is een groot voorstander van Bitcoin. De miljardair, die de populaire sociale netwerksite Twitter en topverwerker Square heeft opgericht, houdt vast aan zijn geloof in het potentieel van Bitcoin om ‘s werelds eerste “echte” internetvaluta te worden.

Nog steeds de Frontrunner Internetvaluta

Gisteren verscheen Dorsey in een interview met Reuters. In het interview legde Dorsey uit dat het potentieel van Bitcoin om een inheemse internetvaluta te zijn, superieur is aan de concurrentie.

“Ik denk dat het internet een native currency rechtvaardigt en Bitcoin is waarschijnlijk de beste manifestatie daarvan tot nu toe. Ik zie dat niet veranderen gezien alle mensen die hetzelfde willen en het voor dat potentieel willen opbouwen,” wees hij erop.

Zoals hij uitlegde, doen de basisprincipes van Bitcoin denken aan wat de makers van het internet er ook voor in gedachten hadden. Principes zoals decentralisatie en consensus, zei hij, maken van Bitcoin de perfecte internetvaluta.

Toegankelijkheid en efficiëntie

Ondanks zijn overtuiging, legde Dorsey ook uit dat Bitcoin meer werk nodig heeft om mainstream te worden. De tech mogul legde uit dat Bitcoin zowel kost- als tijdseffectief moet zijn, waarbij hij benadrukte dat het bedrijfsmiddel goedkoper moet zijn en transacties sneller moet voltooien. Zijn argumenten hebben enige steun, met gegevens van BitInfoCharts die aantonen dat een gemiddelde Bitcoin-transactie tot $2,5 kan kosten.

Statista toonde vorige maand ook aan dat het gemiddeld 9,4 minuten duurt om een Bitcoin-transactie te voltooien. Samen met snelheid en betaalbaarheid, pleitte Dorsey ervoor dat Bitcoin intuïtiever zou zijn voor mensen. Hij wees erop dat mensen zich op hun gemak zullen moeten voelen en begrijpen wat de troef is om het te gebruiken. Door meer op fiatvaluta te gaan lijken, kan het bedrijfsmiddel de adoptie ervan aanzienlijk verbeteren.

Dit is niet de eerste keer dat Dorsey Bitcoin aanprijst als de oorspronkelijke munteenheid voor het internet. Vorig jaar werd hem tijdens een Twitter News Summit in New York gevraagd wat hij vond van nieuwe digitale middelen – met name Libra, het Crypto Cash -project dat door de toprivaal van Twitter, Facebook, werd gelanceerd.

Dorsey legde nadrukkelijk uit dat zijn bedrijf niets te maken zou hebben met Weegschaal, en voegde eraan toe dat de asset niet in overeenstemming was met de overtuigingen van het internet. “Het was geboren uit de intentie van een bedrijf, en het is niet in overeenstemming met wat ik persoonlijk geloof, en waar ik wil dat ons bedrijf voor staat,” zei hij, en voegde eraan toe dat hij geloofde dat Bitcoin in een betere positie was om de leegte van de “inheemse internetvaluta” op te vullen.

Dorsey is ook een vocaal criticus van Bitcoin geweest op soortgelijke punten als wat hij gisteren aan de orde stelde. In zijn toespraak tot de Australian Financial Review van afgelopen september wees hij erop dat Bitcoin niet “functioneel” is als valuta.

Net als bij Reuters wees hij erop dat de belangrijkste fout van Bitcoin is dat het nog steeds niet bruikbaar en toegankelijk is voor de meeste mensen. Hoewel ontwikkelingen zoals het bliksemsnetwerk en andere ontwikkelingen kunnen helpen om zowel de kosten als de tijdsefficiëntie aanzienlijk te verbeteren, is het probleem van de toegankelijkheid van Bitcoin misschien wel de belangrijkste hindernis.