Advokater tager sigte på Ruslands kryptolovgivning

Russiske juridiske eksperter har kritiseret landets kryptolove, hvilket tyder på, at domstole i landet har kæmpet, når de tidligere har beskæftiget sig med krypto – og antyder, at den nylige lovgivning måske har gjort lidt for at løfte den juridiske tåge omkring, hvordan poletter poliseres.

Ifølge en rapport fra medierne Bitcoin Up er for nylig offentliggjort russisk lovgivning vedrørende kryptoassets juridiske og skattemæssige status designet til at redde domstole fra et juridisk myr, der har set sager, hvor dommere har estimeret prisen på enkeltpersoners kryptoassets ved at beregne værdien af de flashdrevsenheder, de blev gemt på.

Men to advokater, der taler til medierne, hævder, at de nye regler ikke har hjulpet retsvæsenet meget – overhovedet

Angelika Matushkina, en juridisk ekspert ved Moskva Digital School , advarede om, at handlende, der modtager fiat fra at sælge deres midler, stadig finder processen “problematisk”, når de beskæftiger sig med banker.

Banker ser ud til at være forvirrede over, hvordan de skal håndtere krypto, og mange søger at undgå problemer fra myndighederne – ved at tage drakonisk-lydende foranstaltninger.

Matushkina hævdede, at transaktioner, der involverer krypto, kan “blokeres” og konti “fryses”

Hun rådede forhandlere til at arrangere forebyggende møder med deres bankchefer for at diskutere de krav og dokumenter, der er nødvendige for at registrere indtægter fra kryptosalg, for at overholde nye skatteregler for deklarering af kryptofonde. Ellers advarede hun om, at erhvervsdrivende måske ”løber ind i problemer fra [regulativ] Federal Financial Monitoring Service (Rosfinmonitoring) eller bankoverholdelsesteams.

Det samme medieudbud citerer Maria Agranovskaya, en administrerende partner og fintech-advokat hos den russiske juridiske rådgiver GRAD , som siger, at de nye love har været “noget af en skuffelse”, da det oprindeligt var beregnet til “at give et grundlag for legitime aktiviteter i alle markedsdeltagere for at bringe den forskellige praksis i domstolene i orden og give bankerne mulighed for at arbejde med kryptoprojekter ”- noget Moskva hidtil ikke har gjort i mange advokaters øjne.

Comments are closed.